Ovocno-zeleninový den – 9.10.2017

K podzimu neodmyslitelně patří sklizeň ovoce a zeleniny. Naše děti to moc dobře vědí. Vědí také, že ovoce a zelenina obsahují spoustu vitamínů a že se z nich dá připravit hromada dobrot. V pondělí 9. října se tedy uskutečnil každoroční „Ovocno – zeleninový den“.

Mladší děti – zelená sluníčka, se pod vedením p. ředitelky Jarušky, vrhly na přípravu slaných „Šnečků“ a sladkého „Štrůdlíčku“. Děti pomáhaly s pokládáním surovin (sýr, šunka, rajčata, …) na listové těsto, p. ředitelka poté těsto zamotala, nakrájela a vznikly „Šnečci“. U sladkého závinu si děti, pod dozorem p. učitelky Barunky Z., vyzkoušely strouhání jablíček a válení těsta. Starší děti – oranžová sluníčka, připravily s p. učitelkou Barunkou V. „Mrkvovou bábovku s čokoládou“ a na pití „Ovocné koktejly“. Zapojily se do strouhání mrkvičky, lámání čokolády na kousky, do míchání těsta a do drobného čištění a krájení ovoce. Velký úspěch u dětí sklidila příprava „Ovocných koktejlů“ ze smoothie makeru.

Po upečení našich ovocno – zeleninových dobrot následovala veliká hostina. Před vycházkou se děti posilnily „Šnečky“ a „Ovocnými koktejly“. Odpoledne na děti čekala ochutnávka jablíčkového „Štrůdlíčku“ a „Mrkvové bábovky s čokoládou“. Všechny recepty se nám podařili na jedničku a děti si moc pochutnaly.

Barbora Venclová

 

Příspěvek byl publikován v rubrice Akce školičky. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.