„Přišel k nám Ježíšek“

Ve čtvrtek 21.12.2017 se v naší MŠ U Dvou sluníček hned po ránu objevil Ježíšek. Navštívil umývárnu, kde pro děti nachystal věšáčky s ručníky. Děti byly velmi mile překvapeni. Také si samy nalepily svoji značku. Po svačince si všechny děti sedly do kroužku a povídaly si o blížících se vánocích. Také byly děti zvědavé, zda Ježíšek za nimi ještě přijde.

Rozhodli jsme se, že se půjdeme projít, pěkně sněžilo a že zalepíme dveře, abychom zjistili, zda Ježíšek opravdu chodí oknem. Vycházka byla velmi pěkná, jemně sněžilo a děti pozorovaly výzdobu. Když jsme přišli zpět do MŠ, děti se převlékly a nastoupily k zalepeným dveřím.

Paní učitelka Barunka Z. odlepila pásku, a děti v tichosti přešly do třídy, kde na ně čekalo velké překvapení: „Ježíšek tu byl“. Děti se posadily u stromečku a postupně rozbalovaly dárečky. Nechyběl kočárek, panenky, vaničky, autodráha, vláčkodráha, puzzle, stolní hry, koberec twister, plyšáčky Angry Birds … nové záclony, a také kartáčky na zuby, pastu a kelímek. A Aby se děti měly o koho starat, dostaly i zvířátka – malé rybičky a šnečka. Do oběda si děti hrály a byly nadšené z nových hraček. Oběd byl společný – zelná polévka, smažené rybí filé, bramborová kaše a kompot. Po obědě si všechny děti s nadšením vyčistily zoubky. A když šly domů, každý si odnesl hopíka a lízátko.

Den byl kouzelný. Ten pohled na rozzářené oči dětí byl nezapomenutelný.

Kouzelné Vánoce všem.

                                                                                        Jarmila Homolková a kolektiv MŠ

Příspěvek byl publikován v rubrice Akce školičky. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.