Zlatovláska – pohádka od dětí ze ZŠ Brněnec

Ve čtvrtek 7. června jsme se s dětmi vypravili do Základní školy v Brněnci na divadelní představení Zlatovlásky. Pohádku sehrály žáci 1. stupně ZŠ.

Pohádku zahájila kořenářka, která přinesla králi hada – kdo ho sní, porozumí prý řeči zvířat. Král si nechal hada připravit Jiříkem, který nesměl během vaření ochutnávat. Toto pravidlo však porušil a uslyšel, jak si zvířata povídají o krásné zlatovlasé panně. Před králem se prořekl a ten ho poslal tuto zlatovlasou krásku hledat do světa. Na cestě pomohl Jiřík mravenečkům, nakrmil hladová ptáčata a do třetice zachránil zlatou rybu. Dostal se až do zámku, kde žil král se svými dvanácti dcerami. Král slíbil Zlatovlásku Jiříkovi, když splní tři úkoly. Za pomoci mravenečků, zlaté rybky a ptáčat úkoly hravě zvládl a přivedl Zlatovlásku svému králi. Král byl ze Zlatovlásky nadšený, ale Jiřík byl smutný, jelikož se do Zlatovlásky zamiloval. Vše ale nakonec dobře dopadlo, král zemřel, Jiřík se stal králem a vzal si Zlatovlásku za ženu.

Pohádka byla doplněná o krásné písničky, do kterých se mohly naše děti také zapojit. Na konci představení si mohly děti vyzkoušet královskou korunu, korále a další rekvizity.

Děkujeme p. učitelce za pozvání a žákům ZŠ za pěkný kulturní zážitek.

 Venclová Barbora

Příspěvek byl publikován v rubrice Akce školičky. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.