Výlet předškoláčků a spaní ve školce

Čtvrtek 26. června byl pro předškoláky velkým dnem. Bylo pro ně nachystáno dobrodružné odpoledne, spojené s výletem v Rudce u Kunštátu a přespáváním ve školce.

I když nám zpočátku počasí moc nepřálo, pršelo jen se lilo, vypravili jsme se v pláštěnkách vláčkem směr Letovice a poté autobusem do Rudky u Kunštátu. Zde už se počasí umoudřilo a po krátce přestávce s dobrotami jsme se vydali do Jeskyně Blanických rytířů, kde jsme zhlédli spoustu zajímavých soch. Následovala procházka smyslovou zahradou, kde byly k vidění například hmatové džbány, včelín, nebo zvukové koule. Dětem se asi nejvíce líbil krasohled. Součástí areálu je také Burianova rozhledna, ze které byl krásný výhled na široké okolí. Na závěr se děti vyřádily v Lesním parku. Nacházelo se zde spoustu atrakcí, jako třeba lanovka, houpačky, kladina a podobně.

Plni zážitků jsme se autobusem vraceli zpět do naší školičky, kde už na nás na zahradě čekalo připravené ohniště. Děti si pochutnaly na buřtíkách, pohrály si na zahradě a následovalo nocování. Před spaním jsme dětem přečetly spoustu pohádek, z jejich oblíbených přinesených knížek a za doprovodu filmu Madagaskar jsme usínali ve spacácích.

Tímto děkujeme všem za pomoc s organizací a věříme, že si děti poslední den ve školce dostatečně užily a budou na svá školková léta vzpomínat jenom v dobrém.

                                                                                                                Barbora Venclová

Příspěvek byl publikován v rubrice Akce školičky. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.