Návštěva hasičské zbrojnice v Moravské Chrastové

Na středu 12.9.2018 jsme měli domluvenou návštěvu hasičské zbrojnice v Moravské Chrastové. Hned ráno se děti seznámily, kam se vydají, s čím se seznámí a co vše asi v hasičské zbrojnici uvidí. Děti se moc těšily a chtěly hasičům udělat radost, proto jim nakreslily pěkné obrázky. Po svačince si děti zopakovaly pravidla bezpečnosti – přecházení vozovky a železničního přejezdu. Pak hygiena, šatna, bezpečnostní terčíky a vesty a hurá směr Moravská Chrastová.

Před hasičárnou na děti už čekal pan Ondřej Kozák a jeho kolega pan Milan Štrof. Po příchodu se slova ujal pan Ondřej, který se pěkně s dětmi přivítal přímo v prostorách zbrojnice. Postupně děti seznámil s povoláním a vším potřebným pro tuto činnost – ochranný oblek, kyslíková bomba, vysílačka, hadice, osvětlení, obleky proti včelám, … Také nechyběla prohlídka šatny a ukázka na PC z uskutečněných zásahů, která děti velmi zaujala.

Závěrem si děti prohlédly a prolezly hasičská auta. Poté poděkovaly za krásnou a poučnou ukázku a předaly dárečky, které potěšily. I pan Ondra měl pro děti nachystané překvapení – velký balík ovocných bombónů, který dětem udělal velkou radost.

Tímto děkuji panu Kozákovi a Štrofovi za čas, který věnovaly našim dětem z MŠ U Dvou sluníček.

                                                                                                                  Jarmila Homolková

Příspěvek byl publikován v rubrice Akce školičky. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.