Velká podzimní vycházka do přírody

Jak už to bývá, na podzim nám počasí už moc nepřeje. Chvíli svítí sluníčko, chvíli prší, sem tam přeháňky. Po předpovědi počasí jsme se rozhodli pro velkou vycházku lesem nad Brněncem směr Bělá nad Svitavou a zase zpět.

Vycházku jsme si naplánovali na úterý 16.10.2018. Děti, které chtěly si s sebou vzaly své oblíbené baťůžky se svačinkou, pitím, dobrůtkami. Kdo nic neměl, vůbec nevadilo. Vzali jsme sebou pití, jídlo – perník, rohlíky suché i namazané, bonbony a jablíčka. Po svačince jsme si s dětmi zopakovali pravidla bezpečnosti a chůzí kopcovitým terénem. Řekli jsme si, kam půjdeme, co budeme pozorovat, jak se budeme chovat v lese a proč? A taky, co budeme sbírat, neboť probíráme přírodniny, ze kterých se dá tvořit. Po hygieně hurá, vyrážíme.

Cestu jsme si opravdu užívali, počasí nám opravdu přálo. Cestou jsme pozorovali barevné stromy, opakovali jsme názvy jehličnanů, sbírali žaludy, bukvice, šišky z modřínů, šípky, listí. Občerstvovali jsme se dle potřeb dětí. Vycházka se opravdu vydařila a všem se moc líbila. Už teď se těšíme, až se zase budeme moci projít v přírodě při pěkném počasí.

      Jarmila Homolková

Příspěvek byl publikován v rubrice Akce školičky. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.