Mikulášská nadílka

Ve středu 5.12.2018 přišel do naší školky U Dvou sluníček veliký Mikuláš s krásným andělem a přívětivým čertem. Když se Mikuláš objevil ve dveřích, děti zpozorněly. Mikuláš se zeptal, jestli je na adrese správně a děti hned odpověděly, že ano. Čert si přinesl pytel plný uhlí, protože si myslel, že děti neumějí být poslušné, neboť sebou donesl i seznam hříšníků. Celou dobu stál v poklidu a pouze dohlížel na to, aby děti nezlobily a chovaly se slušně.

Než sáhl Mikuláš do pytle, s dětmi řekl kouzelné slovo: “Abraka dabra“ a místo uhlí vytáhl balíček se jménem. Každé dítě samo povědělo básničku nebo zazpívalo písničku a za odměnu dostalo balíček od Mikuláše a ovocný balíček od krásného anděla, za který poděkovalo. Hříšníci slíbili, že se polepší a budou vždy poslouchat.

Když byly balíčky rozdané, všichni se společně vyfotili. Také si všichni společně zatancovali. Než Mikuláš a jeho pomocníci odešli, ještě se všichni společně rozloučili a vzájemně si zamávali. A prý se uvidíme zase příští rok.

                                                                                                                      Jarmila Homolková

Příspěvek byl publikován v rubrice Akce školičky. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.