Zápis na nečisto

Ve čtvrtek posledního února se konal zápis nanečisto pro naše předškoláky. Tato akce slouží jako taková zkouška před opravdickým zápisem do základní školy, který bude děti čekat v měsíci dubnu. Letos jsme zápis poprvé pořádaly v odpoledních hodinách, za doprovodu rodičů.

Na úvod se všechny děti představily jménem, uvedly svůj věk a adresu bydliště. Poté se děti, společně se svými rodiči, rozdělili do tří skupin a přemístili se k jednotlivým stanovištím. U paní učitelky Lucky si děti procvičovaly barvy, geometrické tvary, počítání a prostorovou orientaci. Paní ředitelka Jaruška si vzala na starost kresbu postavy, kde kontrolovala především správný úchop tužky a zda postava obsahuje všechny potřebné detaily. Druhým úkolem bylo vyprávění pohádky podle obrázků, či z vlastní fantazie. U mého stanoviště měly za děti za úkol ukázat, jak umí zavázat tkaničky a poté zazpívat libovolnou písničku a zarecitovat básničku.

Jakmile se děti vystřídaly u všech stanovišť, proběhlo závěrečné zhodnocení a předávání odměn. Děti obdržely pamětní list, pracovní sešit se spoustou úkolů, tužku, gumu, zápisníček a sladký náramek z bonbonků.

Děkujeme všem rodičům, že přišli podpořit své předškoláčky a věříme, že ten skutečný zápis do základní školy proběhne stejně hladce, jako ten náš nanečisto.

Barbora Venclová

 

Příspěvek byl publikován v rubrice Akce školičky. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.