Den bezpečnosti a cyklistiky II.

V pátek 25. dubna 2019 se konal v areálu Silk&Progress „Den bezpečnosti a cyklistiky“. Po svačince si děti zopakovaly pravidla bezpečnosti při přecházení vozovky, přecházení železničního přejezdu a také pravidla slušného chování. Když jsme vyrazili od školky, naproti nám přišel pan policista, který nám pomohl bezpečně přejít vozovku kvůli velkému provozu.

Po příchodu do areálu nás nejdříve přivítala paní ředitelka ze ZŠ Mgr. Lenka Kašparová. Potom už jsme se šli všichni společně podívat k Celní správě, která měla pro děti připravený program, kdy policejní pes měl hledat tabák, který byl ukryt v jednom z kufrů. Po krátké ukázce mohly děti ještě vidět, jak útočí policejní pes na pachatele. Nakonec si děti mohly pohladit štěňátko. Od Celní správy jsme pokračovali k pánům hasičům, kde jsme viděli hasičský vůz, vybavení hasičů. Dále následovala možnost vyzkoušet si policejní motorku, zapnout majáčky, pustit houkačku. Ke konci ještě děti viděly sanitku, dozvěděly se vše potřebné o první pomoci, vyzkoušely si měření tlaku. U východu si zahoukaly a pustily majáčky na policejním voze. V průběhu celé akce měly děti dostatek pití a také něco dobrého na zub.

Celé dopoledne se dětem velice líbilo. Mohly si vyzkoušet plno zajímavých věcí, dozvěděly se spoustu nového a měly spoustu zážitků. Za dobrou spolupráci si děti mohly odnést omalovánky a drobné odměny. Tímto chceme poděkovat Mgr. Kašparové za pozvání, a všem, kteří se nám v průběhu celé akce věnovali. Budeme se těšit na další spolupráci.

Klapušová Lucie

Příspěvek byl publikován v rubrice Akce školičky. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.