Radůstky

Úterní dopoledne jsme si zpříjemnily návštěvou Lidušky a Milana, kteří za námi přijeli se svým zábavným pořadem Radůstky.

Na úvod si děti zazpívaly písničku o prstíčkách, kde každý prstík představoval jednoho člena rodiny. Poté si pro nás Liduška připravila pohádku o tom „Jak Honzík našel rodnou řeč“. V pohádce vystupoval kluk Honzík, jak už sám název pohádky napovídá, který si udělal legraci ze své maminky a tatínka a to tím, že mluvil samé nesmysly a tvrdil, že zapomněl, jak se mluví hezky česky. Když ale maminka Honzíkovi pohrozila a pravila, že když je takhle nemocný, nemůže jet na výlet do ZOO, Honzík rázem mluvil zase správně. Honzík se musel před takovým výletem posilnit doma vydatnou snídání. S tou mu děti pomohly pohybovým ztvárněním činností – krájení chleba, solením vajíčka, pití čaje apod.

Po krátké rozcvičce jsme si zazpívali písničku „Mamča vaří“. Druhá pohádka nesla název „Jak chtěla pejsinka Inuška vysedět kuřátko“. Pohádka byla o tom, co už naše děti dopředu dávno věděly, že pejskům se nemohou vylíhnout z vajíček kuřátka, ať se snaží, jak jen chtějí. Následovala tematická písnička, opět z Milanovy a Liduščiny tvorby, „Slepičí rodinka“, která je u dětí velmi oblíbená.

Třetí, poslední pohádka byla o čarodějnickém kluku Ťulínkovi a jeho tajné noční výpravě. V pohádce nechyběl také Ťulínkův kamarád Všudýbýlek, maminka Kuliočka a tatínek Větroplach. Postavy nebyly pro děti novinkou, znají je z předchozích čarodějnických pohádek, ale i tato pohádka o Ťulínkově výpravné cestě je zaujala.

Nechyběly také hádanky, tentokrát zvířátkové, omalovánka a závěrečná diskotéka s čarodějnickým tancem.

Děkujeme Lidušce a Milanovi za zábavné dopoledne a těšíme se na další shledání.

Barbora Venclová

Příspěvek byl publikován v rubrice Akce školičky. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.