Mášenka a tři medvědi – divadlo Jó-Jo

Ve středu před obídkem za námi přijelo naše oblíbené divadélko Jó-Jo s další pohádkou. Tentokrát se jednalo o „Mášenku a tři medvědy“.

Pohádku zahájila Mášenka, která umývala nádobí v chaloupce, ve které žila se svoji maminkou a tatínkem. Jednou se Mášenka vypravila do lesa, kde potkala spoustu zvířátek např. lišku, mravence, pavoučky, zajíčka, nebo myšku. Cestou sbírala šípky, našla i houby, ke kterým se však nechovala ani trochu hezky – kopala do nich. Hříbkům ani muchomůrkám se její chování nelíbilo a našim dětem už vůbec ne. Jak tak šla, spustila se najednou velká vichřice (děti foukaly „Fííí“) a také bouřka. Děti si zahrály hru s pohybem „Všechno lítá, co peří má“.

Po dlouhém bloudění v lese objevila Mášenka chaloupku. Nikdo v ní nebyl, avšak okýnko bylo otevřené a tak vlezla dovnitř podívat. V chaloupce to vonělo kašičkou, která byla rozdělená do tří mističek a tak neváhala a z každé misky trochu ochutnala. Také tam byly tři postýlky, do té nejpohodlnější si lehla a usnula.

Chaloupka patřila třem medvědům – mamince medvědici, tatínkovi medvědovi a malému Mišutkovi. Ti, se po večerním návratu domů, nestačili se divit, kdo jim to snědl kaši a kdo leží v jejich postýlkách. Mášenka se jim ale hned zalíbila a Mišutka si s ní celé dny hrál. Hráli spolu na schovávanou a také „Na stromy“. U této hry si děti zacvičili. Vše tedy nakonec dobře dopadlo.

Závěrečnou písničkou s harmonikou se s námi divadélko Jó-Jo rozloučilo a my se budeme těšit opět příště na další veselou pohádku. Děkujeme.

Barbora Venclová

Příspěvek byl publikován v rubrice Akce školičky. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.