Pohádkové Radůstky

Po ranní svačince za námi přijela Liduška Lujková a Milan Hakl se svým zábavným pořadem „Radůstky“. Tentokrát s přídavným jménem „Pohádkové“, jelikož právě pohádkám se v měsíci lednu ve školce věnujeme.

Program nezačal ničím jiným, než pohádkou, která nesla název „Ťulínkovo dobrodružství v létací bublině“. Čarodějnického kluka Ťulínka už děti dobře znají z předchozích příběhů, nyní se nám představil i se svými kamarády Vykukem, Chytrolínkem a Všudybílkem. Chlapci si hráli s bublifukem, jenomže vlivem velikého mrazu se stalo to, že bubliny zamrzaly a v jedné takové obrovské bublině zamrzl i náš Ťulínek. S pomocí přispěchal Vítr Škudivítr, který bublinu rozfoukal tak, že doletěla až k jednomu království. Zde panoval král Drahoslav se svojí ženou, královnou Drahomírou. Měli také syna, prince Oldřich. Jak už to tak bývá, každý princ by mě uměl tancovat. Jenomže Oldřicha tancování ani trochu nezajímalo. Jednoho dne dokonce prohlásil, že by raději sloužil drakovi. A přesně to, se také stalo. Ale ani péče o draka prince nebavila. Tohle celé pozoroval Ťulínek ze své bubliny, která nakonec přeci jenom praskla. A tak Ťulínek poprosil draka, aby prince Oldřicha pustil zpět do zámku. Drak nakonec přeci jenom svolil, půjčil Ťulínkovi a Oldřichovi létací koště a spolu přiletěli do království. Pohádka tedy měla šťastný konec.

Po pohádce následovalo krátké cvičení s princem Oldřichem, pohádkové hádanky a jazykolamy, zpívání a poznávání pohádkových písní a také tancovačka.

Děkujeme Lidušce a Milanovi za pohádkové dopoledne a už teď se těšíme na další Radůstky.

Venclová Barbora

Příspěvek byl publikován v rubrice Akce školičky. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.