„Školní zralost“ – beseda s Mgr. Lenkou Krúpovou

Ve čtvrtek 5.3.2020 se v naší MŠ konala beseda na téma: „Školní zralost“. Rodiče se dozvěděli, jak moc je důležité, aby děti byly opravdu plně vyzrálé pro vstup do ZŠ. Všechny oblasti musí být vzájemně propojené, dítě by mělo být pozorné, soustředěné, nemělo by odbíhat od rozpracovaných úkolů. Také výslovnost by měla být 100%, jinak dítě bude mít problém v budoucnu – co slyší, to napíše. Že je hodně důležité, aby děti porozuměly jednoduchým úkolům, pomáhaly doma i s drobnými úkoly např. vyklidit nákup z tašky. Děti mají velký problém se zapamatováním, např. vem si knihu a najdi si stranu 3, nebo než si nachystají věci na lavici – jaké věci? Je také velmi důležitý výběr školní aktovky, penálu.

Je opravdu důležité pomoci dítěti ve všem, v čem vidíme problém. Pokud se něco nebude rodičům zdát, aby navštívili PPP, která jim může dát doporučení.

Zápis do ZŠ se blíží 7.4.2020, a my všichni jsme tu, abychom to našim předškoláčkům ulehčili a pomohli jim, aby si co nejvíce věřily.

Děkuji paní Krúpové za velmi pěknou a hodně přínosnou besedu, za ukázku pracovních listů, doporučení a už teď se těším na naši další spolupráci.

Jarmila Homolková

Příspěvek byl publikován v rubrice Akce školičky. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.