První dny v MŠ

Dne 1. 9. 2020 byl pro některé děti „Prvním dnem  nástupu“  do MŠ U DVOU SLUNÍČEK. Děti, které byly v MŠ poprvé, se seznámily se svojí značkou v šatně, přezuly se, rozloučily se s maminkami, tatínky a šly do třídy. Tam je pěkně přivítaly paní učitelky a provedly je po třídě, aby si děti vybraly hračku, se kterou by si chtěly hrát.

Paní učitelka Barunka Venclová, která má třídu 2  si s dětmi zopakovala pravidla  MŠ –  chodíme pomalu, jsme na sebe hodní, půjčujeme si hračky, uklízíme hračky, dodržujeme bezpečnost v umývárně – zopakovala si s dětmi i návyky při mytí rukou s názornou ukázkou. S dětmi zelených sluníček do umývárny chodily paní učitelky a postupně je seznamovaly s návyky hygieny.

Po svačince se děti postupně seznamovaly s prostory i zaměstnanci MŠ. Také se zelená sluníčka seznámila s básničkou: „Naše brněnecká školička“ s pohybovým vyjádřením. Oranžová sluníčka si ji také s úsměvem na rtech a radostí také zopakovaly. Zazpívaly si také písně, které znaly.  A pláč?  Objevil se u těch nejmenších, ale to se stává. Paní učitelky u zelených sluníček  děti postupně zabavovaly, aby nebyly smutné, aby se jim tolik nestýskalo. Sice to chvilku trvalo, ale povedlo se. Děti se postupně zapojovaly do hraní a rozvíjely mezi sebou přátelství i komunikaci.

Všem dětem přejeme, aby se jim ve školičce líbilo, byly spokojené, šťastné, našly si kamarády, kamarádky a naučily se vše potřebné pro rozvoj svojí osobnosti.

                                                                                          Jarmila Homolková a kolektiv MŠ

Příspěvek byl publikován v rubrice Akce školičky. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.