Dětský den

Dne 1.6.2021 jsme se všichni nemohli dočkat, toto datum je jedno z výjimečných dat v kalendáři. Proč? ……….Tento den se každoročně slaví Mezinárodní den dětí, který má upozornit na práva a potřeby všech dětí po celém světě.

Proto jsme si v naší školičce U Dvou sluníček připravili pro naše sluníčka aktivity a překvapení, abychom tento den náležitě oslavili. Hned po příchodu do školky se dětí ujala paní učitelka Barunka V., která dětem na obličej nakreslila dle přání a fantazie dětí obrázek barvičkami na obličej. Ještě před svačinkou jsme se s dětmi v komunitním kroužku přivítali a pověděli si, co nás čeká, a zopakovali si pravidla bezpečnosti při aktivitách, které je na zahradě MŠ čekaly. Po svačince děti dostaly slaďoučký meloun, tedy byly plné síly a mohly se jít připravit do šatny, kde byly rozděleny do srdíčkových týmů (zelený, červený, žlutý, fialový, modrý a oranžový). Každé dítě dostalo na ruku srdíčko a podle jeho barvy bylo rozděleno do týmu. Na každý tým dohlížela paní učitelka a pomáhala dětem, p.ředitelka Jaruška měla na starost žlutý tým, p.učitelka Barunka V. měla na starost zelený tým, p.učitelka Barunka K. fialový tým, p.asistentka Pavlínka modrý tým, p.asitentka Andrejka oranžový tým a já tým červený. Bylo celkem 5 disciplín- 1. hod kloboučkem na cíl, 2. kop na bránu, 3. hod míčkem na klauna, 4. pohyb na lezecké stěně a sjezd ze skluzavky, 5. Slalom se lžící a míčkem. Úplně nejmladší děti si stanoviště procházely s naší paní asistentkou Andrejkou individuálně a poté si hrály na pískovišti, aby mohli ostatní kamarádi v klidu a pohodě dokončit všechny úkoly.

Po dokončení úkolů čekalo na děti překvapení v podobě skákacího hradu, za který moc děkujeme rodičům od kamaráda Ondráška Boucníka, zmrzliny tlapkové patroly, bublifuku. A na závěr před obědem nafukovací balonky napuštěné vodou (,,vodní bomby,,). Celé krásné slavnostní dopoledne završil výtečný oběd naší p.kuchařky Ivanky, která pro děti uvařila řízek s bramborovou kaší a děkujeme za pečlivý úklid po něm p.školnici Renatce. Domů si ještě každé dítko odneslo balíček dobrůtek a svítící jojo.

Přeji si, aby všechny děti na celém světě pocítily teplou láskyplnou náruč a podporu rodičů a všech, kteří je budou v průběhu života provázet a učit. Z celého srdce moc děkujeme všem, kteří se jakýmkoli způsobem podíleli na tomto krásném slavnostním dni pro děti.

Iva Kunková

Příspěvek byl publikován v rubrice Akce školičky. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.