„Čarodějnický rej“

Ve čtvrtek 28.4.2022 se v naší MŠ U Dvou sluníček konal „Čarodějnický rej“.  Jak takový rej vypadá? Děti přišly do školky již převlečeny za čaroděje, čarodějnice, byl tu také drak a kostlivec. Také děti nezapomněly na kouzelnické hůlky, košťata a také jedna naše čarodějka měla „Kouzelnický kotlík“.

Po svačince se děti seznámily s programem, který je čekal. Také se nám děti představily, některé svým jménem, jiné svým čarodějnickým. Děti shlédly pohádku Na vršku – „Jak čarodějnice odlétly“  a také si o pohádce povídaly. Potom se zopakovala pravidla při pobytu na školní zahradě, aby se předešlo úrazům.

Na zahradě byly pro děti nachystány  disciplíny např. slalom s koštětem, pavoučí dráha, matematické činnosti, prostorová orientace, puzzle, labyrint a výroba lektvarů, která měla veliký úspěch. Po splnění každé disciplíny byly děti odměněny drobnou pochutinkou.

Po splnění všech disciplín se děti přemístily do druhé části zahrady, kde byly připraveny špekáčky. Po vydatné svačince si děti zatancovaly, běhaly, skákaly – „Rej čarodějnic “ pokračoval dle fantazie dětí. Počasí nám bylo nakloněno, sluníčko svítilo a děti byly velice spokojené a usměvavé.

Tak zase příští rok.

                                                                                                                       Jarmila Homolková

Příspěvek byl publikován v rubrice Akce školičky. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.