Poprvé kuchařem

Dne 13.9.2022 do naší mateřské školky U Dvou sluníček zavítal pan Michal Marek – kuchař, který získal Michelinskou hvězdu. V rámci projektového dne- “Poprvé kuchařem” si pro děti připravil na celé dopoledne program, na který si měly za úkol donést zástěru a banán.

Děti byly seznámeny se správným postupem při umývání rukou, bezpečností při práci, bezpečném držení nože a krájení. To vše si vyzkoušely i v praxi. Také se seznámily s postupem první pomoci při řezné ráně (lepení náplastí) a při popálenině. V neposlední řadě poznávaly čerstvé jídlo od zkaženého a určovaly, které můžeme sníst a které ne.

V poslední části děti dostaly kuchyňská prkénka, jídelní nůž a samy si nakrájely celý banán na kolečka. Část koleček měly dovolené sníst, z části jim paní kuchařka připravila banánové mléko, které všem moc chutnalo, a posledních pár koleček si nakrájely na kousíčky, které využily při pečení muffinů. Všechny děti dostaly vlastní mističku a metličku. Do misky si každý odměřil sypkou směs a následně i vajíčko. Vše pomocí metličky zamíchaly a potom připraveným těstem naplnily košíčky.

Každý si pak svůj muffinek mohl sníst. Dopolední program byl velice poučný a zajímavý. Každé dítě mělo plno nových zážitků.

Chtěli bychom poděkovat za spolupráci, vstřícnost a trpělivost. Budeme se opět těšit na nové recepty.

Veronika Fuchsová

Příspěvek byl publikován v rubrice Akce školičky. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.