26.10.2015 – Pohádka O Červené Karkulce

PROJEKT „POHÁDKA NA KAŽDÝ MĚSÍC“

Další pohádka, tentokrát o malé holčičce se konala 26. 10. 2015 opět v MŠ s paní knihovnicí Z. Ivanovovou. Děti tuto pohádku znají, několikrát jim ji četla maminka, babička, tatínek, dědeček, paní učitelka, ale přesto není vždy stejná. V této pohádce bylo i pohoštění – sladká a voňavá bábovka, kterou ráno děti připravily s paní učitelkou Jaruškou. Poctivé šlehaly, míchaly, jen chutnat nemohly, ale věděly proč. Zopakovaly si suroviny, kde se berou a uvedly si i několik příkladů. Bábovky upekly dvě, jednu s mrkvičkou a jednu s kousky ledových kaštanů. Po školce to moc pěkně vonělo.

Po svačince se všechny děti posadily do kroužku na židličky a zopakovaly si pravidla slušného chování během návštěvy. Když přišla paní Ivanovová, tak ji děti pěkně pozdravily, předaly dárečky a s tichostí se posadily. Pro hezčí počasí i náladu zazpívaly píseň „Sluníčko, sluníčko“, které opravdu vykukovalo za mraky a svítilo a hřálo do školky. Pak už začala pohádka. Nejprve si ji děti poslechly a pak si ji zdramatizovaly. Do svých rolí se pěkně vžily, byly moc šikovné, a zasloužily si veliký potlesk. Potom se všichni občerstvili bábovkou, která moc chutnala. Paní Ivanovová ještě děti seznámila s příběhem „Proč modřín v zimě opadává“ a s veršovanou Karkulkou, kde důvtip a chytrost nad vlkem zvítězily. Pak děti poděkovaly, pěkně se rozloučily a šly si vykreslit a dokreslit omalovánku dle vlastní fantazie pastelkami. Děti pohádka zaujala a když mají možnost, znovu si ji zahrají.

Děkujeme za společné chvíle s pohádkou a paní Ivanovovou a těšíme se opět na další setkání.

Jarmila Homolková

Příspěvek byl publikován v rubrice Akce školičky, Projekt „Pohádka na každý měsíc“. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.