31.03.2016 – O Smolíčkovi

Projekt „Pohádka na každý měsíc“

Nastal opět kouzelný pohádkový čas. Tentokrát byla vybrána pohádka „O Smolíčkovi“. Paní Ivanovová navštívila děti z MŠ U Dvou sluníček poslední březnový den 31. Po svačince si děti zopakovaly pravidla slušného chování a od paní učitelky Jarušky se dozvěděly, jaká pohádka děti čeká. Děti ještě připravily přáníčka, aby mohly udělat paní knihovnici radost.

Když paní Ivanovová přišla, děti pěkně pozdravily a posadily se do sluníčka. Potom paní knihovnici pěkně přivítaly a předaly přáníčka a popřály pěkný den. Pak už paní knihovnice děti seznámila s pohádkou, nějaká byla veršovaná, jiná zase žertovná. Ta klasická měla šťastný konec a Smolíček už jelena vždycky poslechl. Také vedla s dětmi rozhovory, kde jelen se Smolíčkem bydlel, jak jelen vypadá, čím se živí, jaké byly Jezinky… Děti se velmi pěkně zapojily do rozhovoru. Nakonec dostaly ještě omalovánku, kterou si vykreslily pastelkami a dokreslily, co by na omalovánce nemělo chybět dle vlastní představivosti. Paní Ivanovová si také s dětmi povídala o tradici Velikonoc, jak je děti strávily a co se jim na nich nejvíce líbilo. Nakonec si děti mohly prohlédnout ručně malované kraslice, které všechny opravdu moc zaujaly. Děti se rozloučily potleskem a velkým poděkováním.

Tímto bych chtěla paní Ivanovové poděkovat za čas strávený s námi v MŠ.

Jarmila Homolková

Příspěvek byl publikován v rubrice Akce školičky, Projekt „Pohádka na každý měsíc“. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.