Návštěva hasičské zbrojnice

Na středu 30.června 2021 jsme byli pozváni na prohlídku nově zrekonstruované hasičské zbrojnice v Brněnci. Děti se na tento den moc těšily.

Po svačince jsme se v kroužku rozloučily s našimi kamarády Maxíkem a Sebíkem, kteří budou od září chodit do jiné školky blíže k domovu. A poté jsme se mohli připravit a vyrazit směrem hasičská zbrojnice. Děti si prohlédly celou budovu, šatny s veškerým hasičským vybavením a oblečením, v garáži si prolezly hasičská auta a vyslechly si, co všechno mohou hasiči při své práci řešit a kde musí pomáhat. Na závěr se každý na chvíli ocitl jako správný hasič/ka a děti stříkaly vodou z hasičské hadice na cíl. A abychom školní rok zakončily slavnostně, dostaly děti za odměnu sladkou tečku v podobě točené zmrzliny.

Z celého srdce moc děkujeme všem profesionálním i dobrovolným hasičům, za jejich sílu, práci, pomoc i podporu při případných neštěstích, a že se děti mohly s jejich prací i vybavením seznámit a na vlastní kůži si prohlédnout a vyzkoušet. Dětem přeji krásné letní dny a ve zdraví a pohodě se na vás všichni zaměstnanci MŠ U Dvou sluníček moc těšíme v srpnu.

Iva Kunková

Příspěvek byl publikován v rubrice Akce školičky. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.