Masopustní karneval

K únoru nedomyslitelně patří masopustní veselí a jinak tomu nebylo ani v naší mateřské školce. Proto jsme pro děti uspořádaly „Masopustní karneval“. Děti přišly ustrojené v nápaditých kostýmech a užily si spoustu legrace.

Ráno si děti mohly vyrobit škrabošku s různým motivem. Po svačince se konala velká promenáda v maskách, na které jsme mohli spatřit například různé princezny, dvě pirátky, tři policisty, dráčka, dinosaura, či dokonce strašáka do zelí. Následovalo focení v karnevalovém fotokoutku. Poté si děti zahrály hru s Kašpárkem. Jejich úkolem bylo posílat Kašpárka po kruhu, a když se vypla hudba, tak ten komu Kašpárek zůstal v ruce, tomu ostatní děti za pomoci p. učitelek vymyslely nějaký úkol (dřepy, písnička, básnička, hádanky,…). Dále si děti „lovily“ bonbónky a lízátka z hmatové krabice a zahrály si oblíbenou hru na „Židličkovanou“. Následovala velká diskotéka. Děti si vybíraly písničky na přání. Společně jsme si zatancovaly na „Kuličku“, „Makarenu“ a za doprovodu „Mašinky“ jsme procestovaly celou školku.

Děti dostaly za odměnu marmeládový koblížek, který u „Masopustního karnevalu“ samozřejmě nesměl chybět a domů si odnesly čokoládového medvídka.

Venclová Barbora, DiS.

Příspěvek byl publikován v rubrice Akce školičky. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.