08.01.2016 – Po stopách tří králů, výpravná cesta

Ve středu 6. 1. 2016 přišli za dětmi na návštěvu „Tři králové“, kteří s sebou přinesli poselství, které se týkalo narození Ježíška v Betlémě. Králové se představili a pověděli dětem, odkud přicházejí a jaké přinášejí Ježíškovi dary – myrhu, zlato a kadidlo.  Děti velmi pěkně poslouchaly a postupně se zapojovaly do rozhovoru a do zpěvu písně „My tři králové“. Nakonec i děti byly obdarovány sladkou čokoládou, za kterou nezapomněly poděkovat. Melichar při odchodu nadepsal na dveře K+M+B. A kdykoliv se děti na tento nápis podívají, vzpomenou si na milou návštěvu králů.

V pátek 8. 1. 2016 se děti vydaly „PO STOPÁCH TŘÍ KRÁLŮ“, kudy asi šli, co vše viděli, koho potkali, obdarovali. Paní učitelka Barunka obdržela dopis od králů, ve kterém stálo, kudy se mají děti vydat a že musí na této cestě plnit úkoly. A když je všechny splní, čeká je odměna. Děti si před cestou zopakovaly pravidla bezpečnosti při chůzi kopcovitým terénem, chůzi po chodníku, ve dvojicích a po zasněžené cestě. A pak se mohly vydat  na cestu.

V prvním úkolu stálo, zda znají nějakou píseň o Třech králích, aby si ji zazpívaly. Úkol byl splněn. V druhém stálo, zda znají nějakou básničku o zimě s pohybovým vyjádřením. Ani tento úkol nebylo těžké splnit. Ve třetím měly děti zodpovědět, jak se jmenovaly Tři králové jmény a co přinesly Ježíškovi. Čtvrtý úkol byl trošku těžší, neboť děti měly vymýšlet jména, slova, věci, zvířata na začáteční písmena jmen králů. Ale také tento úkol byl splněn. V posledním pátém úkolu měly děti hledat poklad – věděly, že je schován někde v prostoru MŠ. Po chvíli hledání poklad našly v ředitelně. V podobě sladké odměny, ke které dostaly diplom za účast. Dětem se cesta líbila a ještě odpoledne si o ní vyprávěly.

Tak opět příští rok. Nashledanou, tři králové, a těšíme se na Vás.

Jarmila Homolková

Příspěvek byl publikován v rubrice Akce školičky. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.