31.05.2017 – Besídka ke Dni matek

Maminka, nejúžasnější člověk na světě. Anděl bez křídel. Ano, moje maminka.

Dne 31. 5. 2017 se ve školce U Dvou sluníček konala besídka ke svátku maminek. Děti se velmi pečlivě na tento svátek připravovaly – opakovaly básničky, písničky, dramatizovaly pohádku. Přípravy byly opravdu důkladné. V den besídky pomáhaly s přípravou občerstvení, což je velice bavilo. A po zaslouženém odpoledním odpočinku se všechny děti nasvačily a převlékly do připraveného oblečení a s trpělivostí očekávaly své blízké, nejen maminky.

Besídku moderovala naše paní ředitelka Ludmila Lujková. Jako první vystoupili žáci ZUŠ Letovice pod vedením pana učitele Milana Václava Hakla. Pak nastoupila naše sluníčka. Nejprve zazpívala oranžová sluníčka píseň „Zpívejme si, zpívejme“, pak obě sluníčka zazpívala píseň „Maminky“ s doprovodem klavíru. Dále následovalo pásmo básní zelených sluníček, které vystřídalo pásmo básní oranžových sluníček. Nechyběly také tanečky – „Beruško, půjč mi jednu tečku“ s doprovodem ozvučných dřívek pod vedením paní učitelky Barunky Venclové. Následoval tanec chlapců – „Ptačí tanec“ pod vedením mým a paní učitelky Barunky Zerákové. Pak opět následovalo pásmo zelených sluníček a oranžových sluníček. Také zazněla píseň „Mamča vaří“ s doprovodem klavíru a následovala hudební dramatizace pohádky „Šípková Růženka“, kterou zahrála a zazpívala oranžová sluníčka. Závěrem proběhla módní přehlídka s předáním dárečků a občerstvením.

Besídka byla velice úspěšná, všem se moc líbila. Maminky dostaly od dětí krásné dárečky, kterými jim udělaly velkou radost.

Jarmila Homolková

Příspěvek byl publikován v rubrice Akce školičky. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.