Divadélko JÓ-JO „Palečkovo dobrodružství“

Dnes za námi přijelo naše oblíbené divadélko JÓ-JO s pohádkou „Palečkovo dobrodružství“.

Představení začalo již tradiční uvítací písničkou. Ihned po skončení se na scéně objevili dva detektivové, kteří vyhlásili pátrání po ztraceném Palečkovi.

My jsme zatím mohli vidět Palečka v celé své kráse, i se svojí maminkou a tatínkem. Na zahrádce měl velikou hrušku a na ní spoustu zralých hruštiček, které mu děti pomohly setřást básničkou: „Foukej, foukej, větříčku“ a silným foukáním. Od maminky a tatínka jsme se dozvěděli, že Paleček se narodil z makovičky. A tak děti dostaly makovice a orchestr byl hned na světě. Palečkův tatínek odcházel každý den pracovat na pole, kde sklízel zeleninu. Děti poznávaly různé druhy a jmenovaly, co se z nich připravuje.

Když Paleček trochu povyrostl, rozhodl se, že se vydá do světa. Děti za doprovodu harmoniky pochodovaly spolu s Palečkem. V lese narazil Paleček na všelijaká zvířátka, které děti poznávaly. A jak tak šel křížem krážem, najednou ho přepadli loupežníci a unesli ho. Naštěstí se objevil jeden velice hodný pejsek, který Palečka zachránil. Přivedl ho ke králi a ten pejska odměnil medailí. Konala se královská hostina, na které děti dostaly ovocné bonbónky.

Pohádka měla dobrý konec, což je na pohádkách to nejlepší. Děti byly z pohádky nadšené. Nejvíce se jim však líbilo, když si mohly obtisknout svůj paleček, jak to bývá při opravdovém policejním pátrání. Děkujeme divadlo JÓ-JO a těšíme se na další pohádku.

                                                                                           Barbora Venclová

Příspěvek byl publikován v rubrice Akce školičky. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.