Bezpečnost na silnici

Dne 3.10.2018 nás v MŠ U Dvou sluníček navštívil pan policista nprap Bc. Ondřej Zeman. Beseda nesla název „Bezpečnost na silnici“, proto už děti ráno kreslily přáníčka, která poté darovaly panu policistovi. Ještě před jeho příchodem jsme si společně zopakovali pravidla slušného chování. Když pan Zeman přijel, představil se dětem a zeptal se, podle čeho se pozná pan policista (podle uniformy).

Dále se děti v rámci besedy dozvěděly zejména pravidla silničního provozu, a to tedy, jak se máme chovat na silnici např. na kole, při chůzi (po které straně chodíme), v autě, když přecházíme železniční přejezd,… Také co potřebujeme při vycházce ve školce (vestičky, terčíky, kdo chodí první), jaké vybavení máme nosit na kole, na bruslích,… Společně jsme si také zopakovali telefonní čísla záchranných složek. Děti reagovaly na otázky velmi rychle a často správně.

Na závěr pan Zeman dětem rozdal dárečky (omalovánky, skládací obrázky, reflexní pásky – každý si mohl vybrat různě barevný) a i přes nepříznivé počasí, ukázal policejní auto, ve kterém si děti mohly vyzkoušet sedět, prohlédnout si jej a spustit houkání a blikání majáků.

Děti byly velmi nadšené a beseda se jim líbila. Celá MŠ U Dvou sluníček děkuje panu Ondřeji Zemanovi za příjemně strávené dopoledne a těší se na další spolupráci.

Lucie Klapušová

Příspěvek byl publikován v rubrice Akce školičky. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.