Výpravná cesta za Strýčkem Podzimem

Děti se celý týden těšily na pátek, jelikož věděly, že na tento den si pro ně Strýček Podzim nachystá Výpravnou cestu plnou úkolů.

Před školkou čekal na děti první úkol, ve kterém se nám Strýček Podzim představil a pověděl nám, jak bude Výpravná cesta probíhat. Psal tam, že mají děti chodit podle šipek a barevných fáborek a že za splnění všech úkolů bude na ně v cíli čekat poklad. Ihned jsme se tedy vydali na cestu.

S úkolem číslo dvě si děti poradily hravě, zarecitovaly básničku právě o Strýčku Podzimu. Třetí úkol byl pečlivě schovaný, ale nakonec jsme ho našly a také splnily – zpěv písniček o ovoci a zelenině. Ve čtvrtém úkole se dětí Strýček Podzim ptal, jaké ovoce a zeleninu mají nejraději. Pátý úkol nás čekal na kopci a skrýval v sobě ovocno – zeleninové hádanky. Šestka byla o znacích podzimu, které děti také bez pro problémů vyjmenovaly. Poslední úkol, s číslem sedm, nám prozradil, že máme hledat poklad, který je ukrytý někde na tajném místě v blízkosti školky, a že to místečko začíná na písmeno „Z“. Děti správně poznaly, že se jedná o zahradu a tak jsme se vydali hledat tam. A opravdu, poklad, v podobě zdravých balíčků byl schovaný na naší zahradě.

Dětem se Výpravná cesta moc líbila a poklad, tedy balíčky s ovocem, zeleninou a müsli tyčinkou si odnesly domů. Slíbily strýčku Podzimu, že vše snědí, aby měly dostatek vitamínů a nebyly nemocní.

Barbora Venclová

Příspěvek byl publikován v rubrice Akce školičky. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.