Návštěva Základní školy Brněnec

Návštěva ZŠ Brněnec

Čtvrtek 28.3.2019  byl pro předškoláky z naší školičky velice významným dnem. Byla pro ně nachystaná návštěva 1. třídy v Základní škole v Brněnci.

Děti se do školy velice těšily. Pro své kamarády si připravily dárečky v podobě zajíčků.  Jako první nás přivítala paní učitelka Mgr. Ludmila Dobešová. Zavedla nás nejprve do šatny, kde se děti převlékly a přezuly. Poté jsme se přemístili do 1. třídy. Třída byla krásně vyzdobená, obrázky a výrobky dětí. Na stěnách byly pomůcky pro rozvoj čtenářské a matematické gramotnosti. Paní učitelka rozdělila předškoláčky k ostatním dětem, aby si mohli vyzkoušet, jaké to je sedět v lavici. Školáci dětem ukázali, jak píší, jak počítají, jak si procvičují čtení a také si všichni společně zacvičili a zazpívali s doprovodem klavíru. Poté si děti zopakovaly barvy, početní řadu a vykreslily společnými silami omalovánku. Po vykreslení nám děti zazpívaly písně ze soutěže. I předškoláci dětem zazpívali „Hymnu MŠ“.  Kdo, píseň znal, notoval s nimi. Pak děti předaly kamarádům dárky, bonbony a paní učitelce kytičku pro radost. A šly se podívat do ostatních prostor s návštěvou 2. a 3. třídy. Poslední návštěvou byl prostor družiny, kde byly i hračky. A jelikož už byl čas na další hodinu, museli se předškoláčci rozloučit. Za prohlídku pěkně poděkovali a kamarádům z 1. třídy ještě zamávali. Paní učitelka předala dětem sladkosti a všem popřála, aby se měli hezky a že se těší, až je uvidí u zápisu.

Tímto velice děkuje paní  ředitelce Mgr. Lence Kašparové, paní učitelce Dobešové, Blažkové, Karlíkové i celé Základní škole v Brněnci za vřelé přivítání a spolupráci s naší MŠ U Dvou sluníček.

                                                                                                                           Jarmila Homolková

Příspěvek byl publikován v rubrice Akce školičky. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.