Divadélko Jó-Jo – Trampoty čarodějky Čárymůry

Ve středu před obědem za námi přijelo všemi oblíbené divadélko Jó-Jo, tentokrát s čarodějnickou pohádkou.

Hned na úvod pohádky jsme spatřili chaloupku na jedné noze, ve které bydlela čarodějnice Čárymůra, provádějící velký jarní úklid. Během úklidu ji navštívila kamarádka Hejkalka z bažiny, která byla nachlazená, stále kýchala, ale především byla velice smutná. Důvodem bylo, že z jejího parťáka vodníka Václava se stala zničehonic žába. A tak si Hejkalka přišla k čarodějnici pro radu. Čárymůra, jako každá správná čarodějnice, vytáhla čarovnou kouli a za pomoci kouzel, se kterými ji děti pomáhaly, se snažila zjistit, kdo zavinil takovou lumpárnu.

Koule nám prozradila, že se má čarodějnice s Hejkalkou vydat po stopách pachatele. Stopy je dovedly k rybníku, kde Krasavice Potočnice roztáčela vodní kolo básničkou: „Kolo, kolo, mlýnský“. Další stopy vedly do lesa, kde jsme mohli vidět další prapodivné věci, například, že zajíc syčel jako had, veverka štěkala, malý koloušek byl přečarovaný na oslíka a spoustu dalších nesmyslů. To už bylo na Čárymůru i na Hejkalku opravdu moc, kdo za tím vším vězí? Ještěže medvídek Brumla znal cestu pachatele a myška Lenka našla čarodějnickou krabičku poslední záchrany. Krabička vykouzlila recept na lektvar, který přemění vše zlé na dobré. Aby se lektvar začal vařit, bylo za potřebí kouzelných slovíček. A toho se ujaly děti. Jmenovaly všechna kouzelná slovíčka, která otevírají srdíčka, jako prosím, děkuji, promiň a tak dále. Vůně lektvaru opravdu přilákala pachatele, tedy spíš pachatelku. Byla jí čarodějnice Helixa. Za pomoci lektvaru a pusinkového kouzla od dětí se však Helixa přeměnila na hodnou a mrzelo jí, co všechno způsobila. Čárymůře, i všem ostatním se omluvila a obě čarodějnice se nakonec skamarádily a vše dobře dopadlo.

Na konec pohádky si děti ještě kouzlem „Mňamóza – sacharóza – dextróza – – bezlepkóza – aromatum – cukrblikum – bum – bum – bum“ vyčarovaly sladoučké bonbónky. Na úplný závěr zazněla čarodějnická hymna.

Děkujeme divadélku Jó-Jo za další velice povedenou pohádku a těšíme se brzy na shledanou.

Barbora Venclová

Příspěvek byl publikován v rubrice Akce školičky. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.