Beseda s učitelkami ze Základní školy Brněnec

V úterý 25. února naší MŠ U Dvou sluníček navštívily paní učitelky Mgr. Lenka Karlíková a Mgr. Šárka Dirrová (zároveň i výchovná poradkyně). Odpoledne bylo věnované rodičům a především dětem, které se chystají do 1. třídy. Paní učitelky seznamovaly rodiče a děti se školou ZŠ Brněnec, ve které jsou třídy od 1.-3. a ZŠ Moravská Chrastová, kde jsou třídy od 4.-9. třídy.

Rodiče a děti se dozvěděli spoustu věcí, jako např. jaké kroužky škola nabízí (výtvarné, šikovné ruce,…), že se škola věnuje dětem, které mají různé problémy (možnost doučování ČJ,M,…), zapojují se do různých soutěží, mají projektové dny (např. Cyklistiky, Den Země), mají ovoce do škol,…

Také paní učitelky povídaly o tom, co děti mají umět, než půjdou do školy (např. představit se, prostorovou orientaci, začátek hlásky, správné držení tužky, soustředěnost, jemnou motoriku, sebeobsluhu,..

Pro děti je také možná družina a to ráno před školou a i po škole. Zápis do 1.třídy proběhne 7.4.2020 od 8:00-16:00 ZŠ Brněnec.

Moc bychom chtěli poděkovat paní učitelkám za příjemnou besedu a také rodičům, že se besedy zúčastnili. Budeme se těšit na další spolupráci.

Klapušová Lucie

Příspěvek byl publikován v rubrice Akce školičky. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.