„Mik, miku mik, miku Mikuláš“

Jak to tak bývá, před Vánocemi do všech domovů chodí na návštěvu 3 postavy, které zajímá chování dětí. Tyto postavy: „Mikuláš, čert a anděl“, se ptají, zda byly děti hodné, poslouchaly maminku, tatínka, paní učitelku, … a zda umějí nějakou básničku nebo písničku. Pokud byly děti poslušné, obdrželi balíček plný sladkostí a vitamínů.

Do MŠ přišla tato návštěva v úterý 8.12.2020. Děti věděly, že návštěvu mají čekat, neboť plnily úkol z adventního kalendáře a tam to bylo napsané. Některé děti se bály, protože prý nebyly příliš hodné. Když zazvonil zvoneček čerta, bylo veliké ticho. Pomalu se otevřely dveře a do místnosti vstoupil Mikuláš, anděl a čert, který měl velký pytel. Děti sledovaly, co se bude dít. Andílek se zeptal, zda jsou správně ve školce U Dvou sluníček a spolu s Mikulášem se postupně seznamovali s dětmi. Děti byly moc šikovné, některé i zpívaly nebo recitovaly. Andílek si pobrukoval do rytmu, někdy i tancoval. Kdo chtěl, měl možnost se vyfotit. Atmosféra byla moc pěkná, bylo vidět, že se děti malinko bojí, ale neměly koho. Proč? Protože  čertík byl pouze strašidelný.

Děti byly obdarovány balíčky, které je velice potěšily.

Mikuláš a jeho společníci se společně s dětmi rozloučili, popřáli krásná Vánoce, zamávali si a domluvili si setkaní zase za rok.

                                                                                                                     Jarmila Homolková

Příspěvek byl publikován v rubrice Akce školičky. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.