Pohádkový karneval

Lednové dny připadají, podle našeho vzdělávacího programu, pohádkám a proto jsme dětem ve středu 13.1.2021 uspořádali „Pohádkový karneval“.

Děti se ustrojily do různých pohádkových kostýmů. Mohli jsme vidět děvčata převlečená za různé princezny a víly. Nechyběla také čarodějnice, či dvě pirátky. Chlapci se přestrojili za různá povolání – policista, kuchař, hasič. Objevili se také zvířátka jako beruška, žabičky, či kocourek. Za zmínku stojí také sněhuláček Olaf, huňatý čert, kostlivec, indiáni, nebo Mašinka Tomáš.

Ve třídě oranžových sluníček probíhala promenáda masek a třída mladších dětí a ložnička sloužily k plnění pohádkových úkolů. Děti byly rozdělené do šesti skupinek, podle barev, z nichž každá měla svoji kapitánku. P. ředitelka s p. učitelkou Barunkou K. se přestrojily za indiánky, p. asistentka Andrejka za čarodějnici, druhá p. asistentka Pavla zvolila kostým babičky. P. učitelka Ivča se převlékla za šášu a moje maličkost za baletku. Děti plnily následující úkoly: navlékání korálků, hledání korálky v mouce, poslech pohádkových melodií a poznávání pohádek na obrázcích, hod míčkem na šášu, přenos míčku na tácku a jízda „na koni“ mezi kužely.

Za splnění všech disciplín obdržely děti odměnu v podobě pamětního listu, ovocného pitíčka a Brumíka. Pohádkové dopoledne jsme zakončili první bobovačkou v areálu za bytovkou v Brněnci.

Barbora Venclová

Příspěvek byl publikován v rubrice Akce školičky. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.