Pasování předškoláků do řádu školáků

Středa se stala pro předškoláky velmi očekávaným dnem, jelikož se konalo slavnostní Pasování předškoláků do řádu školáků. Vzhledem k velice příjemnému letnímu počasí se celá akce konala na naší sluníčkové zahradě.

Děti si pozvaly své blízké, které hned v úvodu přivítala p. ředitelka Jaruška. Po krátkém proslovu a úvodní hymně naší brněnecké školičky následovalo představení dětí a poté pásmo básniček a písniček. V básničkách děti předvedly, že znají geometrické tvary, lidské smysly, písmenka z abecedy a také měsíce v roce. Písnička „Jaro, léto, podzim, zima“ ukázala, že děti umí správně i roční období. Na plyšácích s motivy ovoce a zeleniny děti ukázaly, jak zvládají rozklad slov na slabiky a určování prvního písmenka u slov. Závěr patřil básničce „Už půjdu do školky“ a písni „Školáci“.

Samotné pasování nebylo nikým jiným než pravým rytířem, který se slovy „Pasuji tě do řádů školáků“ přeměnil malé předškoláčky ve velké školáky. Děti byly ošerpovány p. ředitelkou a obdržely balíček, ve kterém se skrývala knížka s fotkami, vak na záda se jménem, sovička, motýlek z bonbónů, pamětní list a propiska s logem naší školky. Poté proběhlo focení a přátelské posezení s ohýnkem, občerstvením a hrami na zahradě.

Děkujeme všem zúčastněným, že přišli děti podpořit. Budoucím školáčkům přejeme hodně úspěchů a krásných chvil v základní škole.

Barbora Venclová

 

Příspěvek byl publikován v rubrice Akce školičky. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.