Divadélko JOJO

Ve čtvrtek 20.1.2022 k nám do školičky U Dvou sluníček přijelo naše nejoblíbenější divadýlko JOJO, všichni jsme se velmi těšili, o čem představení s názvem ,,Zvědává pohádka“ bude.

Představení probíhalo jako vždy před obědem, tedy děti nejprve měly připravený program dopoledne s paní učitelkou, poté jsme se šli vyvětrat a proběhnout na školní hřiště a v ten správný čas jsme mohli usednout na židličky a připravené představení mohlo začít. Jak již název napoví, zvědavá (zvídavá) pohádka- celý příběh se odehrával v pohádkové říši, kde hajný Jura hledal nevěstu a při cestě za ní potkával zvířátka a pohádkové bytosti s kterými si dávali hádanky, tedy děti byly do děje vtaženy všemožnými hádankami, kvizy a zaklínadly. A Jura kamarádům vždy pomohl vyřešit nějakou potíž. Děti hádaly hádanky o lesních zvířátkách, o počasí , o pohádkových bytostech, o dopravních prostředcích, ovoci a zelenině, se třemi prasátky si zahrály hru. K princezně nejprve přicházeli další nápadníci- Valibuk, který měl rád jen jídlo, Hezoun, ten měl rád jen sám sebe a drak, který si princeznu odnesl. Když přišel hajný Jura do zámku, princeznu nenašel a rozhodl se ji hledat a vysvobodit. Princeznu opravdu našel a s pomocí dětí a zaklínadla, které dostal od kamaráda vodníka, proměnil draka na štěňátka a princeznu vysvobodil. Ta mu byla za záchranu vděčná a do Jury se zamilovala. A tak jak to ve správné pohádce bývá, kdy dobro a láska vítězí nad zlem a nenávistí, byla svatba.

Z celého srdce moc děkujeme divadlu JOJO za profesionálně a důsledně propracované představení s krásnými loutkami a kulisami, které děti moc zaujaly. Dětem i jejich rodičům přeji pěkné zimní dny a ať s pravdou, spoluprací, trpělivostí a laskavostí dáme dětem ten správný vstup k dalšímu vzdělávání a růstu.

Iva Kunková

Příspěvek byl publikován v rubrice Akce školičky. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.