„Den bezpečnosti a cyklistiky“

V pátek 29.4.2022 se konal „Den bezpečnosti a cyklistiky“ v prostorách Silk & Progress v Moravské Chrastové. Tento den patří dětem školního věku, které se zdokonalují v jízdě na kole s překážkami, ve znalostech dopravních značek, s první pomocí, záchrankou a jejím vybavením, s policií a policejním zásahem se psy, s hasiči, vybavením hasičského auta a seznámením s činností všech jednotek. Po splnění všech úkolů byli školáci odměněni.

Naše školka byla pozvána Mgr. Lenkou Kašparovou a panem policistou Václavem Hofírkem. Děti si po svačince povídaly, co vše je čeká, kam půjdou a co uvidí. Také si nezapomněly zopakovat pravidla slušného chování a bezpečnosti, neboť cestou přechází vozovku, železniční trať a cesta vede po chodníku u hlavní silnice.

Po příchodu do areálu nás přivítala Mgr. Šárka Dirrová, která nám doporučila, kam se podívat nejdříve a také, že má pro děti nachystanou sladkost – jahodový perník. Děti se seznámily úplně se vším, s čím mohly. Byly hodně zvídavé a zvědavé. Odměnou nebyl jen slaďoučký perník, ale také různé vystřihovánky, omalovánky, posezení v policejním autě nebo na motorce.

Děti byly spokojené a nadšené.

Děkuji ředitelce ZŠ Brněnec – Moravská Chrastová Mgr. Lence Kašparové za pozvání a úžasnou spolupráci s naší MŠ U Dvou sluníček.

Jarmila Homolková

Příspěvek byl publikován v rubrice Akce školičky. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.