Babiččin dvoreček Licibořice

V pondělí 17.4.2023 jsme si udělaly s dětmi výlet za zvířátky na Babiččin dvoreček a Dědečkovu obůrku do Licibořic. Než jsme vyjely od MŠ, zopakovaly jsme si s dětmi pravidla bezpečnosti a slušného chování, také jsme se vydatně nasvačily, abychom neměly v autobuse hlad. Ale jak to všichni známe, vždy nám cestou vyhládne. Cesta ubíhala poměrně rychle, cestou děti pozorovaly srnky na poli, ve městech viděly semafory. Při příjezdu na statek jsme se pěkně přivítaly a šly se najíst.

Venku bylo krásně, v areálu bylo velice pěkné posezení a také příležitost si prohlédnout i prolézačky a houpačky. Po jídle jsme se rozdělily do dvou skupin a šly za zvířátky. Jedna půlka zůstala na statku, druhá šla na pastviny a k oboře.

První, kdo děti u obory přivítal, byli pštrosi. Děti si vyzkoušely, jaké to je, nakrmit je. Pak jsme tam viděly koně, páva, slepičky, kohouty, poníka s hříbátkem, prasátka i selátka. Také tam byli daňci a daňčata, mufloni. Na statku děti krmily malá kuřátka, krůťátka, housátka, králíčky, morčátka, kozy i kůzlátka, nutrie, kočičky, pejska, lamy. Také zvířátkům ze studny pumpovaly vodu a Kubíček donesl velký koš slámy pro kozičky. Bylo vidět, že prostředí i práce dětem není cizí, že se dokáží o zvířátka postarat.

A po práci oběd a hurá relax na písku, houpačkách, kolech, koloběžkách, skluzavce. A po všech aktivitách opět cesta domů. Některé děti dopoledne tak zmohlo, že usnuly cestou domů.

Chtěla bych poděkovat za vstřícnost, trpělivost a spolupráci paní Mgr. Kopčákové a jejím kolegyním.

Budeme se opět těšit v příštím roce, až se budeme moci přijet opět podívat na zvířátka.

Jarmila Homolková

Příspěvek byl publikován v rubrice Akce školičky. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.