Svátek svatého Martina

Celý týden od 6.11. do 10. 11. 2023 se v naší mateřské škole nesl ve znamení slavení svátku svatého Martina. V pondělí jsme si s dětmi u zelených sluníček promítaly prezentaci s obrázky přibližující život svatého Martina a přečetly jsme si s ním spojenou legendu. Doplňujícími otázkami jsme s dětmi rozvíjely předčtenářskou gramotnost. Oranžová sluníčka se s legendou seznámila ve formě písně, kterou následně dramatizovala a své představení nám poté ukázala.

V úterý jsme se vydaly do tělocvičny, kde jsme tematicky cvičily jako koníci. Rozcvičily jsme svá „kopýtka“, cválaly jsme s víčky v ruce jako s cinkajícími podkovami, závodily jsme na překážkové dráze jako na dostizích a následně jsme zrelaxovaly při poslechu klidné hudby.

Ve středu jsme se společně vydaly na stezku, kterou nám sv. Martin vyzdobil podkovičkami a dovedl nás až ke koním do Půlpecna, kde nám paní Blašková zodpověděla všechny zvídavé otázky a nechala nás koníky pohladit. Ve čtvrtek jsme si s dětmi upekly tradiční svatomartinské rohlíčky, které jsme naplnily Nutellou a povidly. Svatomartinský týden jsme ukončily oslavou svátku Martínka Valtera a se zelenými sluníčky jsme vyrobily vitráž s podobiznou sv. Martina. Děti z oranžových sluníček si shrnuly nově všechny nabyté znalosti a zahrály si svatomartinskou hru.

Bc. Hana Hašková

Příspěvek byl publikován v rubrice Akce školičky. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.