19.06.2015 – Výlet na MINIFARMU do Drválovic

Děti se celý týden těšily na pátek 19. 6. 2015, protože na tento den byl naplánovaný výlet za zvířátky na MINIFARMU do Drválovic. I když nám počasí ráno příliš nepřálo, sbalily jsme vše potřebné a hurááá do autobusu. Ještě před cestou, jsme si všichni společně zopakovali pravidla bezpečnosti a pravidla slušného chování v autobuse. Po cestě děti pozorovaly dopravní značky a také semafor. Cesta tam utekla jako voda.

Před minifarmou na nás čekala paní průvodkyně se svoji dcerkou Verunkou. Nejprve nás zavedla k ohradě, kde jsme mohli vidět dva koníky. Poté jsme se vydali dál, kde nám paní představila býka Tondu. Ve stájích na nás čekaly minikozičky, kterým mohly děti dát i krmení a pohladit si je. Dále miniprasátka, kterým se velice líbilo naše drbání speciálním kartáčem. Také dva poníky a další koně. Poté jsme se všichni přesunuli do velkého stanu, kde byly pro děti nachystané soutěže. U každého stanoviště musely děti splnit nějaký úkol, například chytit rybičky na udičku, zavázat správně tkaničky u bot, nebo proběhnout překážkovou dráhu. Po splnění soutěží přivedla paní velkého koně, na kterém se děti mohly povozit. Děti byly z projížďky nadšené, některé jely na koni úplně poprvé. Na rozloučenou jsme všichni dostali balíček bonbónků, zlatou medaili a letáček s dalšími nabídkami minifarmy.

Děti odjížděly spokojené, výlet se jim moc líbil. V autobuse jsme si pak zazpívali naši oblíbenou písničku „Výlet autobusem“ a už jsme se těšili do naší školičky na dobrý obídek.

Tímto velice děkujeme celému sdružení MINIFARMY v Drválovicích za pozvání a jejich laskavý přístup nejen k nám, ale i ke všem zvířátkům.

Barbora Venclová

Příspěvek byl publikován v rubrice Akce školičky. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.