29.04.2016 – 18. čarodějnický rej s Radůstkami

Tak jak to bývá tradicí, koncem dubna se v MŠ slétají na školní zahradu čarodějnice a čarodějové. Děti si ve čtvrtek začaly vyrábět obleky a čepice. Na čepice malovaly barvami různé obrazce, lepily netopýry a pavouky. Na obleky si děti z oranžových sluníček přicvakávaly kousky látek jako záplaty. Při výrobě byla super nálady, všechny děti se zapojily a těšily se na další den, kdy si budou moci opéct párek. V pátek se od rána strojily, paní učitelka Barunka Z. dětem malovala na obličej i ruce různé strašidelné obrázky dle jejich přání.

A po svačince na děti čekaly Radůstky v podání pana učitele Milana, který se poměnil v čaroděje Járu-Čáru-Máru, který přiletěl na své motorové kytaře. Nejprve se s dětmi pěkně přivítal a společně si všichni zazpívali píseň: „Rej čarodějnic“. Pak ještě všichni pořádně zahoukali: „Hú, hú, húúúúú. Jára-Čára-Mára přiletěl z čarodějnického světa, aby dětem pověděl pohádku o čarodějnickém chlapci Ťulínkovi, neboť měl moc dobré srdce. Ale než Jára začal vyprávět, potřeboval se po dlouhé cestě protáhnout a tak si všichni společně dali rozcvičku. A pak už se děti v tichosti posadily a začaly poslouchat. Jednou na jaře, když už vše krásně kvetlo, bylo pěkné počasí se vydal Ťulínek se svými kamarády hrát kopanou. A jak si tak kopou a nahrávají, míč se zakutálel do vysoké trávy. Když pro něj Ťulínek zašel, uviděl v trávě krásného bílo-černého pejska. Pejska si vzal domů, aby mu dal najíst a napít. Maminka se vůbec nezlobila, protože Ťulínek se zachoval správně. Na notebooku napsal inzerát, že našel pejska. Ťulínek věděl, že určitě někomu patří, neboť pejsek, kterého pojmenovali Josífek, byl velmi hodný, milý a přítulný. Nezapomněl na inzerát napsat číslo svého telefonu. Inzeráty vytiskl a s kamarády je šel roznést po okolí. Dlouho čekal na zavolání, ale nakonec se ozvala paní Květušce z Květuškova – čarovné vesničky, která byla nedaleko, že se ztratil její dcerušce Čáryčce pejsek. Když si pro pejska přijel, hned jí skočil do náruče a začal jí olizovat štěstím nos. Shledání bylo šťastné. Všichni měli obrovskou radost, že vše dobře dopadlo. Děti poděkovaly velkým potleskem a nechaly Járu-Čáru-Máru odletět na své motorové kytaře.

Pak se všechny napily a vyrazily k připravenému táboráku. Také si nezapomněly zopakovat pravidla bezpečnosti. U táboráku se všichni posadili děti i rodiče a s napětím sledovali, jak Milan zapaluje oheň. Plamínky se pomalu rozpalovaly a děti s napětím očekávaly opékání párků. Samy děti se zapojily do opékání, jiné čekaly na voňavou dobrotu na svém místě. Všem moc chutnalo, přidávalo se. Nechyběl ani oblíbený kečup a na zapití šampus. Rodiče pomáhali s opékáním, atmosféra byla kouzelná. Milan hrál na kytaru a všichni si notovali při oblíbených písních. Jako sladkou tečku přivezla paní Schusterová z Pohledů sladký čokoládový dezert a střechu z Bebe sušenek. Všichni baštili, až se jim dělali boule za ušima. Papírovou čarodějnici děti společně spálili na konci. Průběžně si děti hrály na pískovišti, klouzaly se, houpaly se. Ale vždy se vyhýbaly místu ohniště. Počasí nám přálo. Slet čarodějnic neměl chybu. Byl super.

Tímto bych chtěla poděkovat všem příznivcům naší MŠ.

Jarmila Homolková

[Best_Wordpress_Gallery id=“20″ gal_title=“29.04.2016 – 18. čarodějnický rej s Radůstkami“]

Příspěvek byl publikován v rubrice Akce školičky. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.