16.12.2016 – Krtek a Vánoce, Krtek a sněhulák

Projekt „Pohádka na každý měsíc“

Nejznámější česká kreslená postavička byla inspirací pro náš projekt. Krtečka znají všechny děti, ve školce mají děti tuto postavičku i na stěnách ve třídě. Setkání s paní Ivanovovou bylo v pátek 16. 12. 2016. Děti se nasvačily, nakreslily přáníčka a těšily se, až paní knihovnice za nimi přijde. Také si zopakovaly pravidla slušného chování, protože opakováním si děti osvojují návyky. Když návštěva přišla, děti pěkně pozdravily a v tichosti se posadily do kroužku. Než začala paní Ivanovová děti seznamovat s pohádkou, děti ji šly pěkně přivítat, předaly přáníčka, svícínek a popřály krásné vánoční svátky. Bylo vidět, že to návštěvu velice potěšilo. A pak se povídalo o krtečkovi. Nejprve o přátelství se sněhulákem a potom o Vánocích a zlé protivné vráně, která chtěla vše pokazit, ale nepovedlo se jí to. A krteček se svými kamarády prožily moc krásné Vánoce, neboť je prožil se svými nejbližšími. A večer, když usínal, usínal s úsměvem a s pocitem, že není sám. Dětem se vyprávění velice líbilo, ještě sdělily paní Ivanovové, co by si přály od Ježíška. Pak se pěkně rozloučily a vykreslily si připravenou omalovánku.

Děkujeme za krásné chvíle strávené s paní Ivanovovou, jejím vyprávěním a krásnými knihami. Těšíme se na spolupráci v novém roce.

Jarmila Homolková

[Best_Wordpress_Gallery id=“125″ gal_title=“16.12.2016 – Krtek a Vánoce, Krtek a sněhulák, projekt“]

Příspěvek byl publikován v rubrice Projekt „Pohádka na každý měsíc“. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.