Karneval a karnevalové činnosti

Páteční dopoledne patřilo karnevalovému veselí. Děti přišly převlečené za krásné masky, nejrůznějších druhů. Spatřit jsme mohli zvířátka – tygřík, dráčci, dinosaurus, včelka, ovečka, kočička, či dokonce lední medvídek. Objevily se také pohádkové bytosti jako dvě Červené Karkulky, šašek, ledová královna, Elsa, Spiderman, kouzelná babička v převleku p. asistentky Pavly, nebo čarodějnice, za kterou se přestrojila p. asistentka Andrejka. Za zmínku také stojí andílek, kostlivci, kosmonaut, pirát, či hasič v autíčku. Nicméně na to, jak nám to slušelo, se můžete podívat ve fotogalerii.

Po příchodu do školky, děti pózovaly v karnevalovém fotokoutku, kde je p. učitelka Ivča, převlečená za jarní vílu, vyfotografovala. Poté následovala zábavná svačinka, kterou pro děti nachystala upírka p. ředitelka Jaruška s naší p. kuchařkou Ivankou. Děti si pochutnaly na toustu s rybičkovou pomazánkou a smajlíkem ze zeleniny. Po svačince jsme vytvořili velký kruh, ve kterém se jako první konala promenáda v maskách. Poté následovala „Hra s kloboukem“, kde děti plnily různé úkoly a také lovení sladkostí z kouzelné hmatové krabice. Aktivity byly proložené písněmi s pohybem jako např.: „Hlava, ramena“, „Ouky, kouky“, „Když jsi šťastný“. Kruh jsme opustily dlouhou „Mašinkou“, kterou jsme projely celou školku. Žízeň jsme doplnily dětským šampusem a následovala diskotéka.

Domů si děti odnesly šaška, vytvořeného z lentilek a bonbonků. Děkujeme rodičům za snahu při tvorbě karnevalových kostýmů a přejeme pevné nervy v následujících dnech.

Barbora Venclová, Dis.

Příspěvek byl publikován v rubrice Akce školičky. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.