Výlet a nocování s předškoláky

Úterní odpoledne a následně i noc patřila našim předškoláčkům. Pro děti jsme si připravily výlet do Březové nad Svitavou, zábavu na školní zahradě a přespávání ve školce.

Po obědě se děti společně se mnou a s p. ředitelkou Jaruškou, vydaly do Brněnce na autobus, který nás dovezl na náměstí do Březové nad Svitavou. Odtud pokračovala naše cesta k rozhledně Járy Cimrmana. Některé děti zvládly vylézt až na samý vrchol rozhledny, kde se za odměnu občerstvily sladkostmi od svých rodičů. Cestou zpět jsme se zastavily na lanovém parku, kde děti zdolávaly různé překážky. Vyzkoušely si například chůzi po lanovém žebříku, po laně, prolézání sítě, nebo houpání na kládě. Po dovádění v parku čekala na děti dobrota v podobě limonády a pizzy v místní pekárně.

Cestu zpět do školky jsme volily po cyklostezce, kterou jsme si zpříjemnily hrami „Arizona“ a „Bomba“, díky kterým dětem cesta rychleji utekla. Po návratu do školky už na děti čekal skákací hrad na naší zahradě. Děti využily také houpaček, skluzavky a hráli různé spontánní hry. Před spaním si děti prohlédly knížky, které si donesly a zhlédly pohádku Zakleté pírko. Všechny děti zvládly bouřlivou noc velice dobře, většina z nich ani nepostřehla, že nějaká bouřka byla a přespávání ve školce se jim i přes počáteční obavy, moc líbilo.

Děkuji všem za spolupráci. Myslím si, že děti si ten svůj den i noc velmi užily a budou na naši školku vzpomínat jen v dobrém. Krásné sluníčkové prázdniny všem.

Barbora Venclová, Dis.

Příspěvek byl publikován v rubrice Akce školičky. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.