30.04.2015 – Čarodějnický rej

Tak jako každým rokem, 30. dubna 2015 se konal v MŠ U dvou sluníček Slet čarodějů a čarodějnic.

Po ránu přišly do školky děti, které si hrály, kreslily, stavěly z kostek, dováděly. Ale pak se začala dít kouzla, děti se převlékaly do svých kouzelných oděvů, nechaly si paní učitelkou Barunkou pokreslit obličej a nasadily si své kouzelné klobouky. Po svačince se všechny děti posadily do kroužku a zazpívaly si píseň: „Rej čarodějnic“. Pak se přivítaly stiskem ruky a představily se svými čarodějnickými jmény.

Čarodějnice Hadimúra – paní učitelka Jaruška děti seznámila s programem, který je dnešní den čekal a také si společně zopakovaly všechna bezpečnostní pravidla při pobytu na školním hřišti, na školní zahradě, houpání, vystupování na žebřík, klouzání po zadečku a hlavně při opékání párků.

A najednou přikouzlila Liduška divadelní soubor „Jojo s Čarodějnickou pohádkou“. Díky pěknému počasí se představení konalo venku. Hlavní hrdinkami této pohádky byla Čárymúra a její kamarádka Jožina z Bažin, zlobivá malá Čarodějnička, ze které se stala zlodějka, protože ukradla čarodějnickou knihu a svými nezdařilými kouzly změnila všechna zvířátka k nepoznání. Kamarádky Čárymúra a Jožina se vydaly po stopách, které pachatelka zanechala. Cestou měly plno nástrah, ale zvládly je, vždyť jim pomáhali naši čarodějové a čarodějnice. Cestou si také musely protáhnout tělo a všichni si společně zacvičili. A když konečně dopadli pachatelku, která se ke krádeži přiznala a plakala, že nemá kamarády, a že se polepší a své chyby napraví, všichni jí společně odpustili a pomohli s nápravou. A jako v každé pohádce, vše dopadlo dobře a malá Čarodějnička měla mnoho nových kamarádů.

Děti se s divadelním souborem pěkně rozloučily a šly plnit čarodějnické disciplíny. Běhaly s koštětem po hřišti, mezi kužely a jezdily na kouzelných motorkách mezi kužely. Po náročné jízdě se všechny přesunuly k připravené hranici, kterou jim přichystal pan učitel Milan. Párky dětem opékali dospělí a všichni si zatím za doprovodu kytary a Milana zpívali oblíbené písničky. Pak se zbaštily párky, bouchlo se šampaňské, samozřejmě dětské a rozdaly se dobrůtky. Po uhašení ohně se děti přesunuly na školní zahradu, kde si hrály dle vlastní zábavy.

O zážitcích z čarodějnic si děti povídaly ještě odpoledne a kreslily i zážitky. Všem se den moc líbil, byl přeci kouzelný. Tak zase příští rok.

Jarmila Homolková

Příspěvek byl publikován v rubrice Akce školičky. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.