20.05.2015 – Výlet za strašidly na hrad Svojanov

Na dnešní den jsme se všichni moc těšili, protože nás čekal výlet na hrad Svojanov a dokonce také cesta odvahy s plněním úkolů. Hned po svačince jsme nachystali různé dobroty na cestu, zopakovali jsme si společně pravidla bezpečnosti a také pravidla slušného chování nejen v autobuse, ale i v průběhu celého výletu a už HURÁÁÁ do autobusu.

Ihned, jak se autobus rozjel, děti, jakožto už na každém výletu autobusem, začaly okamžitě rozdělávat batůžky a nejen prohlížet, ale i ochutnávat, copak jim maminky nabalily na výlet dobrého.

Autobus nás vyvezl až na hrad Svojanov, kde nás přivítala usměvavá paní průvodkyně v krásných dobových šatech. Paní průvodkyně nás pozvala na prohlídku do hradu a tak jsme měli možnost nahlédnout nejen do hradního sklepení, ale i například do místností určených princeznám nebo do místností určených rytířům, kde si děti mohly vyzkoušet rytířské helmy, nebo i potěžkat meč a štít. V průběhu celé prohlídky nám paní průvodkyně povídala o historii hradu. Nakonec jsme se šli podívat i na hradní terasu, ale to už se nám bohužel pokazilo malinko počasí, protože začalo drobně pršet. Šli jsme se proto na chvíli schovat pod střechu. Všichni jsme paní průvodkyni poděkovali za pěknou prohlídku a děti předaly dárečky – nakreslené obrázky.

Když pršet přestalo, přesunuli jsme se do autobusu, kde jsme se všichni posílili před cestou odvahy, oblékli jsme si pláštěnky, kdyby zase začalo pršet, a vyrazili za strašidly. Děti šly po cestě od hradu až do Svojanova po skupinkách. Na cestě na ně čekala nejprve babička kořenářka, potom bezhlavý holič Kubíček a nakonec Bílá paní. Na všech stanovištích musely děti splnit připravené úkoly a za jejich splnění dostali všichni odměny. Ve Svojanově už na nás čekal autobus, do kterého jsme všichni naskákali, ještě si zazpívali písničku o hradě Svojanově a vyjeli směr školka a výborný oběd.

Lenka Kabelková

Příspěvek byl publikován v rubrice Akce školičky. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.