Loučení se sluníčkem

V pátek 23.9.2022 jsme se s dětmi vydaly na výpravnou cestu na místní kopec „Padělka“. Musely jsme jít vysoko, protože nás čekalo „Uspávání sluníčka – rozloučení s létem“. Ráno si starší děti vystřihly šablonu sluníčka, mladší již měly vystřihnuto od paní učitelky a sluníčko si malovaly barvami nebo suchým pastelem. Výběr i barva byly na dětech. V kroužku si povídaly o létě, o podzimu a ptáčcích, které odlétají to teplých krajin. A sluníčko už bude hřát méně a méně, protože už nastal podzim.

Také se děti seznámily s podzimní písničkou, kterou si zazpívaly s doprovodem klavíru. Poté se oblékly vzhledem k počasí a vzaly batůžky s pitím a dobrotami od rodičů. Sluníčko nás provázelo celou cestu k výšinám na kopec Padělka. Po zdolání části kopce se děti posilnily. Na vrcholu kopce se snažily dobroty dojíst. Ale to nejdůležitější bylo, rozloučit se s létem a sluníčkem. Svá sluníčka děti nechaly na větvích smrčku. Zamávaly sluníčku na nebe a pokračovaly v cestě přes les do školky. Cestou děti pozorovaly krásný výhled na Brněnec, povídaly si, jak chodí s rodiči na houby, zpívaly, dávaly hádanky. Atmosféra byla velice příjemná.

Počasí nám opravdu přálo, bylo krásně a dětem se cesta líbila, a ptaly se, jestli budeme chodit každý den. Bylo milé slyšet, že si to opravdu užívají.

A kdy se zase vydáme na další cestu? No přeci brzy, začíná nám podzim a s ním bude cesta za Strýčkem Podzimem.

Jarmila Homolková

Příspěvek byl publikován v rubrice Akce školičky. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.