USPÁVÁNÍ SLUNÍČKA

V pondělí 25.9.2023 se děti oficiálně rozloučily s létem a přivítaly podzim. Děti prohlubovaly znalosti o ročních obdobích. Povídaly o barvách, které v jednotlivých ročních obdobích převládají, co se děje s přírodou a také jaké činnosti jsou typické pro dané období.

Ráno po příchodu si děti vytvořily sluníčka. Mladší kamarádi otiskávali ručky do tvaru slunce a starší děti vykreslovaly, vystřihovaly a lepily sluníčko pomocí papíru a listí. Symbolicky jako uspávání letního sluníčka.

Po svačince se děti připravily, oblékly, vzaly na záda batůžky a vydaly se směrem na kopec nad Brněnec, kličkovaly mezi zahrádkami, až se vyšplhaly až nahoru na krásnou vyhlídku na celý Brněnec a Chrastovou a možná ještě dál. J

V lese na pěšince děti vytvářely, samostatně či ve skupinkách sluníčka z přírodních materiálů- šišek, klacíků, listí či kůry a povídaly si a předávaly své dojmy a myšlenky, zpívaly písničky a říkaly básničky.

Na závěr děti zamávaly svítícímu sluníčku, poslaly ho po větru a mráčcích do teplých krajin a …těšíme se na návrat zase na jaře. Všem přeji hlavně zdraví do nastávajících podzimních dní a naději, že zima bude krásná sněhová a jaro zase brzy přijde.

Příspěvek byl publikován v rubrice Akce školičky. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.