23.06.2015 – Výstava vláčků

V úterý 23. 6. 2015 měly děti domluvenou výstavu modelů vláčků v Moravské Chrastové. Počasí sice nevypadalo moc dobře, ale nakonec se umoudřilo. Po svačince se děti posadily do kroužku a povídaly si o dopravních prostředcích a značkách. Pak si děti zopakovaly pravidla bezpečnosti při chůzi ve dvojicích, přecházení vozovky a železničního přejezdu a k čemu slouží vesty a terčíky. Děti vše věděly a nebránilo ničemu, aby se šly převléci, vzaly si raději gumáky a pláštěnky. Cestou do Chrastové si děti opakovaly značky, pozorovaly stromy, květiny, mraky na obloze. Na výstavě děti zaujaly různé modely vláčků – malé, velké, nákladní, osobní, rychlíky. V první místnosti byly větší vláčky a koleje. Pan majitel postupně pouštěl vláčky a děti se zaujetím sledovaly jejich jízdy. Přitom si opakovaly barvy a početní řadu.

Ve druhé místnosti byl zmenšený model krajiny, stromy, tunely, nástupiště, zvířata, lidé. Přesně tak, jak je to vidět při opravdové jízdě vlakem. Pan majitel měl krásně vychytané všechny detaily.

Je vidět, že ho tento koníček moc baví. Vyprávěl nám i své zážitky, které má z modelářského klubu. Výstava se dětem moc líbila. Vždyť si sami mohli vyzkoušet, jaké je pouštět vláček. Děkujeme za pěknou výstavu.

Jarmila Homolková

Příspěvek byl publikován v rubrice Akce školičky. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.