25.06.2015 – Pohádka divadelního souboru Jó-Jo „Sarka a Farka“

Dnes dopoledne za námi do školičky přijelo naše oblíbené divadlo Jó – Jo s pohádkou. O čem pohádka bude, to pro nás bylo záhadou, jelikož název představení zněl docela tajemně – „Sarka a Farka“.

Jakmile jsme se usadili na židličky, děvčata divadelnice nás přivítaly úvodní písničkou. Poté jsme se dozvěděli, že Sarka a Farka jsou dvě opice, které budou pohádkou provázet. Celý příběh se odehrával v safari. Dva turisté si vypravili na výlet speciálním safari autem. Děti radily turistům, co vše je potřeba udělat, než se s autem vyjede – připoutat se, zkontrolovat zrcátka, nastartovat,…Nejprve se turisté potkali se čtyřmi slony. Naučili nás sloní písničku, kterou jsme doplnily o sloní choboty. Dále jsme mohli vidět další zvířátka, žijící v safari – hrocha, želvičku, zebru, žirafy, hyeny, tygra, ale také plameňáka, který slavil narozeniny. Pozval proto ostatní zvířátka na oslavu a děti jim pomáhaly zpívat narozeninovou píseň „Hodně štěstí, zdraví…“. Turisté také viděli hadici Elvíru, přes kterou si mohly děti zaskákat. A také Nilského krokodýla.

Celá pohádka byla velmi veselá, děti se neustále smály. Na rozloučenou si pro nás děvčata připravila ovocné bonbonky, za které moc děkujeme. A samozřejmě také děkujeme za celou pohádku a budeme se těšit na příští rok.

Barbora Venclová

Příspěvek byl publikován v rubrice Akce školičky. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.