04.12.2015 – Mikulášská nadílka v MŠ

V pátek 4. prosince navštívila naši školku vzácná návštěva – Mikuláš, andílek a čertice. Děti se velice těšily, každý den se vyptávaly, kdy už tento den nastane.

Ráno jsme se všichni společně v kroužku přivítali, zopakovali jsme si básničky a písničky a trochu zacvičily. Jakmile jsme uslyšeli zvoneček, přemístili jsme se do třídy zelených sluníček. Zde bylo vše krásně přichystané – rozsvícený stromeček, vyzdobená třída a zvuk vánočních koled. Za malou chvíli opravdu přišla trojice v podobě vysokého Mikuláše, krásného andílka a čertice s malým miminem v kočárku. Děti na začátku zazpívaly „Mikuláš ztratil plášť“, a „Mik, Miku, Mikuláš“ a zarecitovaly „Černou máry“. Poté si Mikuláš prohlédl mikulášské kalendáře. Několik zlobivců by se v něm našlo, ale Mikuláš byl hodný a nad kalendáři jenom mávnul rukou. Pro jistotu se dětí zeptal, jestli byly hodné, a když děti odpověděly, že ano, tak začalo rozdávání balíčků. Děti dostaly rovnou dva balíčky – jeden se sladkostmi a druhý s ovocem.

Přišlo nás navštívit pár rodičů s mladšími sourozenci a také babičky. Pro všechny bylo připravené pohoštění. Specialitkou bylo jedlé černé uhlí. Děti si tento den velmi užily a odnesly si spoustu zážitků.

Barbora Venclová

Příspěvek byl publikován v rubrice Akce školičky. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.