29.02.2016 – První pohádka

PROJEKT „POHÁDKA NA KAŽDÝ MĚSÍC“

Tentokrát nám pohádka vyšla na přestupný rok, to znamená, že vyšla na datum 29. února 2016. Děti od rána připravovaly přáníčka pro paní knihovnici, neboť se na ni moc těšily. Po svačince si děti zopakovaly pravidla slušného chování, na která nesmějí zapomínat, neboť je to slušné a pro život velmi důležité.

Když paní Ivanovová přišla, děti pěkně pozdravily a posadily se do kroužku. Poté předaly děti dárečky a velmi pěkně paní knihovnici přivítaly. Pak se soustředily, na co se bude paní knihovnice ptát. Nejprve děti seznámila s tím přestupným rokem, kdo se tento den narodil, že slaví narozeniny jedenkrát za 4 roky. A to už se hlásily děti, aby pověděly, kdy se narodily. Kdo nevěděl, nebyl smutný, on se své datum doučí. A pak už bylo seznámení s pohádkou. Byla to „První pohádka“ Františka Hrubína. Děti si veršovanou pohádku vyslechly, a některé děti, které ji už znaly se přidaly. Paní učitelka Jaruška prozradila, že báseň děti umějí i zazpívat. A také zazpívaly, moc hezky zazpívaly. Děti společně báseň rozebraly, aby si děti uvědomily, co slova a verše znamenají. Pak si vykreslily omalovánku pana Milana Hakla, na které byl pan král, princezna a Honza, který nikdy není hloupý, i když v pohádkách to bývá naznačeno. Ba naopak, vždy si ví rady a najde řešení. S paní Ivanovou se děti pěkně rozloučily a popřály pěkný zbytek dne.

Chtěla bych poděkovat paní Zdeničce Ivanovové za svůj volný čas, který věnuje dětem z naší MŠ U DVOU SLUNÍČEK.

Jarmila Homolková

Příspěvek byl publikován v rubrice Akce školičky, Projekt „Pohádka na každý měsíc“. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.