22.03.2016 – Velikonoční vinšování a Hledání ztracených vajíček na zahradě MŠ

Blíží se Velikonoce a k nim patří také vinšování. Ráno děti šly s paní učitelkou Jaruškou vinšovat na Základní školy v Brněnci, k babičkám a také do obchodu. Navštívili jsme také Obecní úřad v Moravské Chrastové. Před odchodem byly děti poučeny, jak se mají správně chovat při chůzi po chodníku a při přecházení. Také jsme si zopakovali pravidla slušného chování, jako je zdravení, poděkování a podobně.

Na Obecním úřadě nás přivítal pan starosta. Děti zazpívaly písničky „Vozilo se na jaře“ a naši oblíbenou „Slepičí rodinka“. Za doprovodu koledy „Hody, hody, doprovody“ kluci vymrskali všechny ženy v místnosti. Samozřejmě jsme nepřišli s prázdnou, přinesli jsme panu starostovi dárečky – velikonoční kytičku, košíčkového zajíčka a přáníčko. Děti dostaly za odměnu něco dobrého na zub.

Po příchodu do MŠ jsme se dozvěděli, že velikonoční zajíček ztratil na naší zahradě spoustu vajíček. Na nic jsme nečekali a vajíčka jsme se vydali hledat. Děti byly šikovné a všechny vajíčka našly. Každý si poté své nalezené vajíčko odnesl domů na památku.

Barbora Venclová

Příspěvek byl publikován v rubrice Akce školičky. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.